marți, 11 mai 2010

Festivalul de film amator[Amateur Film Fest], 20-22 mai

Seara de de film amator a debutat in octombie 2009 in KF, evenimentul avand ca si scop promovarea tinerilor care fac scurt-metraje in Arad. Cu fiecare editie, publicul a crescut in numar, motiv pentru care s-a ales mutarea evenimentului intr-un spatiu mai mare din ianuarie 2010, si anume Club Flex. O colaborare nu foarte lunga, pentru ca pe la sfarsitul lunii februarie s-a deschis "Cinemateca Nerv", locul unde au avut proiectii de film pana luna trecuta. 
In cadrul acestui eveniment aveau loc, aproximativ o data pe luna seri speciale, nume si "Serile criticilor" cand maxim 5 alesi din public dadeau note filmelor din respectiva perioada, oferind premii simbolice castigatorilor. 

Cu trecerea timpului, popularitatea evenimentului a crescut, si nu doar numarul de spectatori fideli s-a largit, ci si numarul regizorilor. Daca la inceput, majoritatea filmelor erau semnate ACSA Productions, cu timpul si-au facut simtita prezenta si:
Rolly Zsigmond si echipa de la Confaya Entertainment
Ionut Tanase, cunoscut pentru "Dream"
Raffael a.k.a Erawyo, devenit faimos in mediul online dupa parodia de la Puya-Change
ARVV-cel mai tanar grup de realizatori de filme, care au impresionat publicul cu parodia emisiunii Sinteza Zilei
BDTS, incurajati sa participe de catre Rolly, cu care au colaborat la mai multe filme
Deiu&Calin Stanciu, Cata Galben, Teo Dascal cu al lor "Manello Hunter" si colectia de voice-over-uri peste secvente din "Liceeni"
Copac [ala mic ce se da cu skate-ul peste tot unde apuca si pe care il vedeti mereu unde nu ar trebui sa fie; a aparut inclusiv la ziua mea de nastere:))] si-a prezentat si el filmuletele in cadrul Serii de film amator.
si nu doar atat!


Din seria de noutati despre acest eveniment, aflati ca:
1. Din pacate ACSA Productions nu vor mai continua sa faca filme in acest format. Motivul este ca Adi Caleanu[Kelly] si Calin Darabut au parasit tara. Aici vedeti imagini de la seara dedicata lor înaintea plecarii. 
2. Platforma WWMP Film a primit un nou aspect si un format diferit. De acum inainte, absolut toate filmele proiectate vor fi urcate si pe acest site.
3. Rolly Zsigmond va lansa primul lung-metraj amator. Teaser aici si detalii aici

4. Si cum ce e bun ramane mereu pe sfarsit, se anunta AMATEUR FILM FEST, un eveniment sub forma de maraton de 3 zile care avea loc in Club Nerv [locatia de pe strand]. Debuteaza in 20 mai, in jurul orei 19. In cadrul maratonului se vor proiecta toate filmele din cele 7 luni de Seara de film amator. Pentru preview vizitati platforma de film.

Un comentariu:

Gabi spunea...

Un reviw excelent!
Bravo Trish!